Vier-Puntenweekend voor KV Hoogkerk!

Op zaterdag 14 januari mochten de seniorenteams van KV Hoogkerk weer aan de bak. De eerste wedstrijden van 2023 werden gespeeld.

Het jaar begon met een wedstrijd van Hoogkerk 3. Een nieuw jaar en weer nieuwe mogelijkheden. De wedstrijden in het oude jaar gingen voor KVH 3 niet van een leien dakje, zo was er nog geen wedstrijd gewonnen. Hoogkerk 3 mocht de strijd aangaan tegen Quick/ Vlug en Vaardig wie de score opende en Hoogkerk 3 antwoordde hier direct op. Gedurende de wedstrijd liep het derde steeds in score voor, maar Quick/ Vlug en Vaardig volgde de score nauw. De laatste minuut brak aan en de stand was 16–16. Na een slechte aanval van KVH 3 kon Quick/ Vlug en Vaardig nog een aanval inleiden en dit resulteerde in een doelpunt. De wedstrijd eindigde in een zuur 16-17 verlies voor KVH 3.

Voor KV Hoogkerk 2 stond er afgelopen zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Quick ‘21/ Vlug en Vaardig 2. Om bovenin mee te draaien moesten de punten vandaag in Hoogkerk blijven. De wedstrijd begon goed maar Quick bleef tegengas geven, het ging gelijk op. De tussenstand in de rust was 8-7. Na de rust werd er gewisseld en dit pakte goed uit. Het gat met Quick werd groter en het werd duidelijk dat de punten in Hoogkerk zouden blijven. Na het fluitsignaal was de stand 18-8. Een mooie overwinning van KV Hoogkerk 2.

KV Hoogkerk 1 nam het op tegen Thrianta 1 uit Hoogeveen. Op papier was dit een zeer belangrijke wedstrijd, aangezien de ploegen respectievelijk drie en vijf punten hadden. De belangen waren groot en de ijsbeer uit Hoogkerk had er, samen met de spelers en staf, veel zin in. Hoogkerk kwam sterk uit de startblokken en al vrij snel gaf het scorebord de comfortabele voorspong 9-3 aan. Thrianta had moeite om bij te blijven en de ruststand (14-6) gaf een uitstekend beeld van de krachtsverhoudingen in de eerste helft. In de rust sprak de hoofdcoach de spelers toe om sterk te starten in de tweede helft. Vol goede moed, maar met een minder goede uitvoering, ging Hoogkerk vervolgens de tweede helft in. De eindstand was uiteindelijk prima, 24-18.

Deze week staan er weer thuiswedstrijden op het programma. Hoogkerk 1 en 2 nemen het op tegen de selectie van Oko/BIES op 21 januari. Het tweede speelt om 17:35 en het vlaggenschip om 19:00. Hoogkerk 3 neemt het zondag 22 januari op tegen WSS 2 om 13:00. Wees van harte welkom in de blaashal te Hoogkerk waar deze wedstrijden gespeeld zullen worden!