Verslag KV Hoogkerk – Kinea (26.09.20)

Op zaterdag 26 september om 1430 mocht Hoogkerk 2, na een overwinning van het 3e team, aanvangen tegen CSL 3. Een belangrijke wedstrijd voor het tweede, want winst zou een stevige plek in de middenmoot opleveren.
De wedstrijd werd slecht begonnen met een 0-4 achterstand als gevolg. Na een terechte time-out begon Hoogkerk 2 mondjesmaat aan een come-back. Goaltje voor goaltje kwam het pre-vlaggenschip dichterbij. Onder leiding van de weergaloos spelende Jorn Hegeman, met hulp van een goed-invallende Roy Gijsenij, werd de wedstrijd uiteindelijk overtuigend gewonnen met 20-14.
Aankomende zaterdag, 3 oktober, speelt Hoogkerk 2 tegen Flamingo’s 2 in Buitenpost. Een erg belangrijke pot voor het tweede, aangezien een overwinning Hoogkerk 2 direct terug brengt in de race om de cup.

Het vlaggenschip (niet Hoogkerk 3, maar Hoogkerk 1), beleefde een uiterst makkelijke wedstrijd tegen laagvlieger Kinea 1. Het woord ‘wedstrijd’ is wellicht al te voorbarig, want een echte wedstrijd is het nooit geweest. Vanaf minuut 1 werd weggelopen bij de tegenstander, met goals over vele schijven. Oscar Vijfschaft verdient hierbij een literaire onderscheiding voor het scoren van dubbele cijfers. Ook Vincent wist, met horten en stoten, uiteindelijk zijn goaltje mee te pikken en zijn goede prestatie te bekronen.
Een uitstekende performance van het eerste, wat op kampioenskoers ligt in de 2e klasse. Hoogkerk 1 zal komend weekend aantreden tegen Sios 1 op een felrood veld in Wolvega, een volgende stap in het verwezenlijken van de kampioensaspiraties.
Namens de selectie nodigen wij u allen uit om zowel 1 als 2 dit weekend te komen aanmoedigen. Neem hierbij de coronamaatregelen van de sportparken in acht. Maar kom vooral en schreeuw de ijsberen naar nog een 4 (of 6) punten weekend.