Spanning bij de wedstrijden van KV Hoogkerk

Afgelopen weekend stonden er weer thuiswedstrijden op het programma voor KV Hoogkerk. De selectie van Hoogkerk mocht het zaterdag opnemen tegen de selectie van Invicta/Frigro. Op zondag nam Hoogkerk 3 het op tegen LDODK 4.

Om 15:00 uur begon de wedstrijd van Hoogkerk 2 tegen Invicta 2. Beide ploegen stonden op de volle twee punten na een wedstrijd gespeeld te hebben. Dat het de tweede zaalwedstrijd dit seizoen was, was terug te zien bij de start van de wedstrijd. Zowel Hoogkerk als Invicta haalde een laag scoringspercentage waar de eerste doelpunten voor Invicta waren. Hoogkerk begon de wedstrijd te controleren en 10 minuten voor de rust staat er 3-3 op het scorebord. Beide teams stelden hun rebound centraal om op die manier vaker te kunnen schieten en te compenseren voor de mindere schoten. Hoogkerk ging de rust in met een 8-7 voorsprong. In de tweede helft verloor KV Hoogkerk grip op de wedstrijd. Vooral onder de korf pakte Invicta meer ballen. De stand bleef echter gelijk op gaan. Twee mannenwissels bij Hoogkerk zorgden voor meer rebound kracht om de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen. Dit ging moeizaam en de stand ontwikkelde zich verder naar 14-14 waarbij Invicta steeds het initiatief in de score nam. Uiteindelijk, met nog 3 minuten te spelen was de stand 17-18 voor de bezoekers. KV Hoogkerk kon nog een aantal schotkansen nemen, maar de bal wilde er niet in. De stand bleef haken op een stand van 17-18 waardoor KV Hoogkerk duur puntenverlies leed tegen een directe concurrent.

Hoogkerk 1 mocht het opnemen tegen Invicta 1. Samen met de jongste jeugd werden ze voorgesteld. Volgens de trainer van Hoogkerk was Invicta een gewaagde tegenstander die mee zou spelen voor de eerste drie plekken. De wedstrijd begon erg moeizaam met weinig doelpunten. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren en het belande uiteindelijk in een ruststand van 7-9. De tweede helft liep Invicta weg met een 15-21 voorsprong. Het was Hoogkerk die knap terugkwam tot 19-21 met in de laatste minuten een paar fouten van de uitploeg waardoor Hoogkerk twee verdiende strafworpen meekreeg die goed werden benut. Hoogkerk kon hierdoor de stand gelijktrekken naar 21-21. Een knappe comeback van Hoogkerk en een spannende wedstrijd om te kijken voor het publiek.

Op de zondag moest Hoogkerk 3 zicht herpakken na het grote verlies tegen de stadsgenoot Nic 4. De tegenstander van deze week was het 4e team van LDODK, niet geheel onbekend voor de Hoogkerkers. Zij hebben van dezelfde ploeg gewonnen op het veld. De wedstrijd ging tot de rust gelijk op. Her en der liepen beide partijen uit met een voorsprong van niet meer dan 2 doelpunten. Na de rust begon LDODK aan een uitloop. Hoogkerk heeft er alles aan gedaan om in de buurt te blijven voor de winst, waaronder zittend schieten na een val. Helaas was de inzet van Hoogkerk niet genoeg. LDODK heeft de punten uit de klauwen van de ijsbeer gegrist met een uitslag van 15-18.

Volgende week mogen de teams weer een uitwedstrijd spelen. Dit zijn tevens de laatste zaalwedstrijden van dit jaar. Om 17:00 uur gaat Hoogkerk 2 op bezoek bij KVW’22 3. Hoogkerk 1 speelt om 18:30 een uitwedstrijd tegen Oerterp 1. De laatste wedstrijd van de zaterdag is die van Hoogkerk 3. Zij mogen het om 20:30 opnemen tegen Mid-Fryslân 3.