Ondanks goede voorbereiding komt Hoogkerk tekort

Zaterdag 13 mei stond er na twee weekenden rust weer een wedstrijddag op de planning voor de selectie van KV Hoogkerk. In deze weken werd er wel getraind en geoefend voor een goede voorbereiding op het resterende veldseizoen. Het tweede team nam het op tegen koploper Avo 3 en reisde hiervoor af naar Assen. Het eerste team speelde tegen KV Oerterp/VKC in Ureterp.

Het was een zonnig weekend en dit was ook te merken bij de wedstrijd. Hoogkerk 2 speelde om 13:00 tegen Avo 3. De thuiswedstrijd werd met 17-15 gewonnen. Er lagen dus kansen voor Hoogkerk 2. De eerste helft ging erg gelijk op voor beide ploegen met een stand van 6-6 in de rust. Na de rust ging het nog steeds redelijk gelijk op, maar uiteindelijk was Avo in de eindfase sterker. Hoogkerk 2 verloor na een sterke wedstrijd met 13-11.

Voor het vlaggenschip was het van belang om te winnen voor een tweede positie in de competitie. Voor KV Oerterp waren de punten ook van groot belang, want zij stonden samen met de Hoeve onderaan met 4 punten. Het was warm weer en er werd gespeeld op een groot veld. Oerterp opende de stand met 1-0 waar Hoogkerk gelijk op antwoordde, 1-1. Vervolgens liep Hoogkerk uit naar een 3-6 voorsprong, maar werd dit gat door Oerterp weer kleiner gemaakt. Hierop volgde een ruststand van 6-7 in het voordeel van Hoogkerk. In de tweede helft kwam Oerterp nog voor met twee punten verschil, maar kon Hoogkerk dit nog terugtrekken. Met een stand van 14-15 in de slotfase kreeg Oerterp een strafworp mee waardoor de stand gelijk werd. Hoogkerk probeerde er nog een voorsprong uit te slepen. Helaas werd dit niet gegund en is de stand geëindigd in een 15-15 gelijkspel. Hoogkerk moet nu alle wedstrijden zien te winnen om op de tweede plek te kunnen eindigen.

Zaterdag 20 mei speelt de selectie thuiswedstrijden tegen de selectie van De Granaet. Het tweede speelt om 14:30 en het eerste om 16:00. Wees welkom om de selectie aan te moedigen. Ze kunnen alle steun gebruiken om de punten binnen te kunnen slepen.