Laatste wedstrijd van het seizoen voor KV Hoogkerk/Schelwald Optiek

Op zaterdag 9 juni moest Hoogkerk/Schelwald Optiek aantreden tegen It Fean in Surhuisterveen. De laatste wedstrijden van het seizoen. Na het 4 punten weekend van vorige week wilde Hoogkerk ook dit laatste weekend de punten mee naar huis nemen.

Waarbij het onderweg nog regende, scheen bij het aantreden van KV Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 de zon. KV Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 had iets goed te maken tegen It Fean. Thuis werd namelijk verloren met 9-10.

De wedstrijd begon en KV Hoogkerk/Schelwald Optiek startte niet scherp waardoor It Fean vrij snel op een 8-2 voorsprong kwam. Na een time-out en wat stevige onderlinge communicatie, werden de zijlen bijgezet. Hoogkerk/Schelwald Optiek wist makkelijk tot schoten te komen en door over verschillende schijven te scoren kwamen ze binnen no-time op 8-8. De rust werd zelfs ingegaan met voorsprong, 8-10.

In de tweede helft had It Fean weinig in te brengen en bleef het spelbeeld hetzelfde. Hoogkerk/Schelwald Optiek kwam echter wel wat moeilijk tot scoren. Na wat wissels trok Hoogkerk kort aan en zette het een eindstand van 15-20 op het scorebord.

Het veld werd verschoven zodat Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 op een nieuw stuk gras kon spelen. Dit was niet het enige dat verschoof… Waarbij het bij Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 droog bleef en zelfs de zon scheen, begon het bij Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 te regenen.

De aanvallen van Hoogkerk/Schelwald Optiek liepen door het stugge achter verdedigen van It Fean vrij stroef.De doelpunten waren schaars aan de kant van de ijsberen. Binnen een mum van tijd stondHoogkerk/Schelwald Optiek met 9-2 achter. Toch begonnen eindelijk wat doelpunten aan Hoogkerk/Schelwald Optiek zijde te vallen. De stand werd 11-7 wat tevens de ruststand was. In de rust zijn wat tactische dingen besproken en Hoogkerk/Schelwald Optiek mocht beginnen aan de tweede helft. Met nog 11 minuten te spelen stond de teller op 15-10.Hoogkerk/Schelwald Optiek scoorde nog 4 keer wat de eindstand op 17-14 bracht.

Voor zowel Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 als 2 is handhaving een feit. Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 eindigt op de 3e plek in de 1e klasse. Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 eindigt op de 2e plek in de reserve 2e klasse.

Hoogkerk/Schelwald Optiek wil alle supporters bedanken voor de aanwezigheid en steun. Nu gaat de selectie van Hoogkerk/Schelwald Optiek lekker genieten van de vakantie en in augustus gaan ze er weer vol voor.