Laatste thuiswedstrijd voor KV Hoogkerk

 

Afgelopen zaterdag was het dan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor KV Hoogkerk. Een erg zonnige dag waarbij de selectie van KV Hoogkerk het opnam tegen de selectie van de Flamingo’s. Vooral het tweede kon erg belangrijke punten binnen slepen.

Om 14:30 uur stond er voor het tweede een erg belangrijke wedstrijd op papier. Om de derde plek te behouden en promotie naar de reserve eerste klasse veilig te spelen, moest er gewonnen worden van de nummer 4, Flamingo’s 2. Vanaf het begin was de spanning in de wedstrijd te voelen. Na een matige eerste aanval van Hoogkerk wist Flamingo’s wel te scoren, maar daarna wist Hoogkerk het goed om te draaien en de stand op 4-1 te zetten. Hierna werden nog 2 doelpunten gemaakt waarna er gerust werd met een stand van 5-2. Na rust bleef Hoogkerk goed door korfballen en hadden ze gelijk de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar met 5 gemiste strafworpen en een paar gemiste 100% kansen bleef het spannend tot het einde. Met stabiel spel en wilskracht werd uiteindelijk de wedstrijd gewonnen met 10-8. Hiermee speelt het tweede de derde plek veilig en zoals het nu lijkt ook promotie naar de reserve eerste klasse.

Om 16:00 uur begonnen beide eerste teams op een zonovergoten sportpark in Hoogkerk aan de wedstrijd. Flamingo’s begon de wedstrijd met wat meer energie dan Hoogkerk en dit leidde dan ook tot een 6-9 voorsprong voor Flamingo’s. Hoogkerk probeerde met een aantal wissels het verschil te verkleinen. Dit lukte helaas niet en beide teams zochten in de rust de kleedkamer op met een stand van 9-13. Hoogkerk liep de gehele tweede helft tegen dit gat van 4 punten aan en het lukte steeds net niet om volledig terug te komen in de wedstrijd. In de laatste minuten kregen de spelers die na dit seizoen gaan stoppen nog een publiekswissel om ze te bedanken voor hun inzet van de afgelopen jaren voor de club. Uiteindelijk floot de scheidsrechter deze sportieve wedstrijd af met een 16-20 eindstand.

Deze zaterdag zal Hoogkerk de laatste wedstrijd spelen van dit seizoen. De selectie zal het in sportpark Noorddijk opnemen tegen de selectie van c.k.v. ROG. Het tweede speelt om 14:00 uur en het eerste zal om 15:30 uur spelen. Wees welkom om de selectie voor een laatste keer dit seizoen aan te moedigen!