KV Hoogkerk uit tegen WSS

Afgelopen zaterdag, 16 september, mocht KV Hoogkerk het opnemen tegen WSS uit Oude Pekela. Hoogkerk ging hierheen met de gedachten dat het een pittige pot zou kunnen worden. Om 16:00 uur startte het tweede, waarop het eerste om 17:15 uur volgde.

Het tweede begon zwak aan de wedstrijd met te weinig inzet en beleving. Dit resulteerde dan ook in een achterstand van 8-7 bij rust in het voordeel van WSS. In de kleedkamer werden de koppen op scherp gezet. In de tweede helft wist KV Hoogkerk zich te herpakken en vrij snel uit te lopen naar 8-11. De beleving was terug en de schoten begonnen de korf te raken. Uiteindelijk kwam WSS niet meer dichterbij en liep Hoogkerk uit. Dit resulteerde in een eindstand van 11-16. Dit betekent dat ook Hoogkerk 2 de eerste 2 punten heeft binnengesleept. Dit zet Hoogkerk op plek 3 in de reserve 1e klasse.

Voor het eerste begon de wedstrijd vergelijkend met het tweede. WSS begon met een voorsprong waardoor Hoogkerk gelijk achter de feiten aan liep. Hoogkerk kon in de ruststand nog tot een gelijke stand komen, 8-8. De spanning was om te snijden, maar uiteindelijk trok WSS aan het langste eind met een nipte overwinning van 16-15. Beide teams toonden ongekende vechtlust, wat de wedstrijd tot een waar spektakel maakte. Hoogkerk streed tot het laatste moment, maar WSS trok aan het langste eind. Door dit verlies heeft Hoogkerk 1 geen punten gepakt waarmee ze nu op de 3e plek in de 1e klasse staan.

Deze zaterdag strijdt Hoogkerk weer thuis en nemen ze het op tegen Vlug & Vaardig/ Quick ’21. Het tweede speelt om 14:00 uur en het eerste om 15:30 uur.