KV Hoogkerk uit tegen Quick ‘21/Vlug&Vaardig

Voor de selectie stond op zaterdag 20 januari een uitwedstrijd in Burgum op het programma. De tegenstander was geen onbekende, namelijk Quick. De ploegen hadden elkaar al drie keer eerder dit seizoen ontmoet. Voor het tweede leidde twee van de confrontaties tot winst van de ijsberen. Echter was dit elke keer met een kleine marge. Bij het eerste werd er één keer eerder gewonnen. Beide ploegen waren op papier aan elkaar gewaagd, dus zal er gevraagd worden om spannende wedstrijden.

Om 13.25 uur floot de scheidsrechter in en ontstond er een leuke wedstrijd. De beginfase ging gelijk op. Maar na de 4-4 gelijke stand wist KV Hoogkerk een gaatje van twee te slaan. Dit gat bleef lang standhouden. Echter merkte de ijsberen dat ze over hadden op de thuisploeg qua spel. Zo werd die voorsprong in de laatste fase voor rust uitgebouwd naar 8-14 met uitstekend korfbal. In de rust werd besproken dat er op deze lijn moest worden doorgegaan en vooral weinig fouten gemaakt moesten worden. Merendeels tweede helft lukte dit waardoor het tweede de ruime marge wist te consolideren. Dit leidde tot een eindstand van 19-24 waarbij het KV Hoogkerk gedurende de tweede helft vrijwel niet in de problemen is geweest. Een mooie overwinning dus!

Na een knappe overwinning van het tweede speelde het eerste van Hoogkerk de returnwedstrijd tegen het eerste van Quick. De belangen waren erg groot met oog op de stand van de competitie. Toch begon Hoogkerk niet goed aan de wedstrijd, met name aanvallend liep het erg moeizaam. Maar omdat het verdedigend wel sterk stond, wist Quick/V&V niet extreem uit te lopen. Beide ploegen gingen rusten met een 9-4 tussenstand. In principe was alles nog mogelijk met deze stand, maar helaas was het verschil tussen beide teams continu te groot. Er vonden nog een aantal wissels plaats aan Hoogkerks zijde, maar ook dit mocht niet baten. Hoogkerk 1 was niet scherp genoeg en verliest met 20-12. Zij moeten nu alle zeilen bijzetten om te strijden tegen degradatie.

Zaterdag speelt de selectie thuis tegen de selectie van Invicta/Frigro. Hoogkerk 2 speelt om 15:30 uur waarop Hoogkerk 1 zal volgen om 17:00 uur. Alle support is van harte welkom in de blaashal te Hoogkerk om de spelers van Hoogkerk aan te moedigen naar 4 punten.