KV Hoogkerk uit tegen Noordenveld en KVW’22

Op zaterdag 10 februari stonden weer twee wedstrijden op het programma. Zowel 1 als 2 moesten uit spelen maar hoefden niet ver te reizen. Hoogkerk 2 speelde om 16:30 tegen KVW’22 3 in Leek en daarna speelde Hoogkerk 1 om 19:30 tegen Noordenveld 1 in Roden.

In een sporthal zonder sfeer, met enkele trouwe Hoogkerk supporters, begon 2 slecht aan de wedstrijd. Door een hoog schotpercentage van de tegenstander werd snel een grote achterstand opgelopen, het resultaat: een 14-8 ruststand. In de tweede helft wist Hoogkerk 2 de achterstand te beperken, en kwam het zelfs nog tot een verschil van 3 doelpunten, 18-15. Door een paar sterke goals zorgde Hoogkerk dat het dichtbij kon blijven, maar het mocht niet baten: 24-18 was de stand.

Voor Hoogkerk 1 was het op papier een cruciale wedstrijd, omdat Noordenveld 10 punten had en Hoogkerk 4. Als Hoogkerk nog wou ontkomen aan degradatie moest deze wedstrijd echt gewonnen worden. Verdedigend startte Hoogkerk goed aan de wedstrijd en na 5 minuten stond het 2-2. Ondanks het goede verdedigen wist Hoogkerk zelf moeilijk tot scoren te komen, waar Noordenveld ook moeite had maar uiteindelijk toch een stuk vaker wist te scoren. De ruststand was 12-4 in het voordeel van Noordenveld. Na rust zette Hoogkerk een tandje erbij en kwam het snel op 12-6. Hierna werd het 12-7 en 13-8. De tweede helft ging redelijk gelijk op qua score. Helaas wist Hoogkerk niet meer dichterbij te komen. Eindstand: 23-18.

Volgende week en de week erop is het voorjaarsvakantie en zijn er geen korfbalwedstrijden. Op 2 maart zullen er weer wedstrijden zijn. Hoogkerk 2 speelt dan om 17:00 uur tegen Nic. en Hoogkerk 1 speelt om 18:30 uur tegen Dio/Donkerbroek/ODIS/VZK 1. Beide wedstrijden vinden plaats in blaashal Hoogkerk.