KV Hoogkerk uit tegen LDODK 4 en de Wâlden 1

Afgelopen zaterdag stond er een lange dag vol korfbal op de planning. De selectie vertrok om 13:30 met zijn allen vanuit Hoogkerk richting Gorredijk waar Hoogkerk 2 het opnam tegen LDODK 4 om 15:00 uur. Na wat gegeten te hebben reed de selectie verder naar Oentsjerk waar Hoogkerk 1 speelde tegen de Wâlden om 19:30 uur.

Voor zowel 1 als 2 was dit weer de eerste wedstrijd van het jaar. Voor 2 beloofde het een spannende pot te worden. Hoogkerk wist al gauw een 1-5 voorsprong te komen. LDODK gaf nog wat gas en wist dichterbij waarbij er gerust werd met een stand van 6-7. Na de rust schoot LDODK nog mee tot er 8-9 op het scorebord stond. Hoogkerk liet zich niet van de wijs brengen en door een aantal tactische wissels en door de juiste mensen uit te spelen, werd het verschil weer groter in het voordeel van Hoogkerk. Ze hebben de gehele wedstrijd voorgestaan wat uiteindelijk resulteerde in een 9-15 overwinning voor Hoogkerk 2. Daarmee zijn terecht de eerste punten van het nieuwe jaar binnen en staat Hoogkerk 2 nu op een vijfde plek in de competitie.

Hoogkerk 1 stond gisteren tegenover de Wâlden in een uitdagende korfbalwedstrijd. Ondanks de vastberadenheid van de ploeg kon er niet opgebokst worden tegen het sterke spel van de tegenstander. De wedstrijd liep snel uit van een 6-2 naar een ruststand van 18-7. Hoogkerk ging met tegengeslagen hoofd de rust in en probeerde met frisse moed de tweede helft in te gaan. In tegendeel liep de Wâlden nog verder uit en was Hoogkerk compleet verslagen. De Wâlden domineerde met een eindstand van 31-14. Hoogkerk zal deze nederlaag gebruiken als leermoment om sterker terug te komen.

Zaterdag strijdt de selectie van Hoogkerk tegen de selectie van Quick/V&V. Hoogkerk 2 speelt om 13:25 uur en Hoogkerk 1 om 14:50 uur in Burgum. De punten zijn extreem hard nodig en Hoogkerk kan dan ook alle aanmoediging gebruiken.