KV Hoogkerk uit tegen DOW/TFS/Wêz Handich

Op zaterdag 9 maart reed de selectie om 17:30 uur weg richting Houtigehage. De selectie maakte zich hier klaar voor twee wedstrijden tegen de selectie van DOW/TFS/Wêz Handich. Om 18:50 uur floot de scheidsrechter in voor de wedstrijd van het tweede waarna om 20:20 uur de eerste teams volgden.

In de eerdere ontmoeting van beide tweede teams werd de wedstrijd, na veel spanning, met een 14-12 overwinning gewonnen door de ijsberen. Het vermoede was dan ook dat het een spannende wedstrijd zou worden.

De eerste helft bleek dit ook het geval te zijn. Na een 2-2 tussenstand wist Hoogkerk via een tussensprint op een voorsprong van drie doelpunten te komen waar een aantal fraaie treffers tussen zaten. Hoogkerk speelde geduldig en kon veel herhalen. Echter schoot de tegenstander uit Friesland wat beter waardoor zij voor de rust de stand wisten te egaliseren. Het laatste woord voor de twee was echter weer voor de ijsberen wat zorgde voor een 11-12 ruststand.

In tweede helft kantelde de wedstrijd echter langzaam richting de kant van de Friezen. Via een andere verdedigende tactiek en enkele wissels wisten zij ervoor te zorgen dat Hoogkerk minder rebounds wist te pakken. Ook leverde dit hun zelf een aantal doelpunten op waardoor zij gedurende de tweede helft op een voorsprong van vier doelpunten wisten te komen. Dit gat is Hoogkerk niet meer te boven gekomen ondanks enkele wisselingen aan de kant van de ijsberen. De eindstand luidde 24-20.

Ook de vorige ontmoeting tussen beide eerste teams was behoorlijk spannend. Deze wedstrijd eindigde in een 16-18 voor Wêz Handich. Er leek kans om het de tegenstanders enigszins moeilijk te maken. De eerste paar minuten van de wedstrijd waren spannend, want Hoogkerk kwam prima mee met de goals en liet zien dat ze een gewaagde tegenstander waren. Echter, naarmate de eerste helft vorderde, begon Wêz Handich zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Bij rust stond Wêz Handich dan ook ruim voor met een stand van 16-8.

In de tweede helft bouwde Wêz Handich zijn voorsprong verder uit. Met nog 17 minuten op de klok stond het 20-9 voor de thuisploeg, die erg zuiver bleef in hun aanvallen. Hoogkerk leek moeite te hebben om de sterke aanval van Wêz Handich te stoppen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een duidelijke overwinning voor Wêz Handich, met een eindstand van 33-16.

Zaterdag 16 maart staat de laatste thuiswedstrijd op het programma. Hoogkerk 2 speelt om 18:20 uur tegen LDODK 4 en Hoogkerk 1 speelt om 19:45 uur tegen De Wâlden 1. Hoogkerk hoopt deze laatste zaalwedstrijd van dit seizoen met veel support te mogen spelen waarbij de punten hopelijk thuisblijven. Al het publiek is daarmee van harte welkom in de blaashal om de wedstrijd bij te wonen.