KV Hoogkerk uit tegen De Wâlden 1 en Harich 2

Op zaterdag 6 april speelde de selectie hun eerste wedstrijd van het veldseizoen. Na een voorbereiding op het veld ging de selectie vol goede moet richting de eerste wedstrijden. Het tweede speelde om 14:00 uur uit tegen Harich en het eerste speelde om 16:00 uur tegen De Wâlden.

Na een moeizame reis naar het verre Harich door een kapot raampje en een gemiste afslag, stond het tweede team van KV Hoogkerk op volle oorlogssterkte op het mooie knollen veld van KC Harich. Er werd gelijk goed gestart waarbij een gat werd geslagen van 6 punten verschil, 1-7. Er werd over alle flanken gescoord. Het tweede had er zin in om groots uit te pakken. De ballen vlogen er van links en rechts in. De rust stand was 4-14. Helaas was de tweede helft iets minder groots. Of het de gemakzucht van Hoogkerk of de gedrevenheid van Harich was, was niet heel duidelijk. Maar Harich dacht nog even terug te komen. Uiteindelijk werd het gat teruggebracht tot 14-18. Toch eindigde Hoogkerk sterk en zorgde dit uiteindelijk voor een stabiele overwinnen van 15-21. Hierbij zijn de eerste punten binnen voor Hoogkerk 2 wat een goede start van het veldseizoen is.

Vanaf het eerste fluitsignaal leek Hoogkerk 1 niet helemaal in haar element te zijn. Het was alsof ze moeite hadden om hun ritme te vinden, terwijl De Wâlden juist met veel zelfvertrouwen en vastberadenheid begon. De tegenstander greep de kans om snel een voorsprong op te bouwen, terwijl Hoogkerk worstelde om hun spel op gang te krijgen. De verdediging van Hoogkerk leek niet zo solide als gewenst, waardoor De Wâlden keer op keer kansen kreeg om te scoren. Aanvallend lukte het Hoogkerk ook niet om de nodige doelpunten te maken, waardoor ze al snel een aanzienlijke achterstand opliepen. Dit legde een zware last op de schouders van het team, waardoor het moeilijk werd om zich terug te vechten in de wedstrijd. Hoogkerk slaagden er niet in om het tij te keren. De Wâlden bleef hun voorsprong uitbouwen. De wedstrijd resulteerde in een stand van 30-10. Teleurstelling overheerst aan de kant van Hoogkerk. Hoogkerk 1 begint het veldseizoen hierdoor zonder punten.

Zaterdag 13 april zullen er geen wedstrijden plaatsvinden binnen het korfbal. De finale van de korfbal league zal dan gespeeld worden waardoor de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 20 april zal gaan plaatsvinden. De selectie van Hoogkerk speelt dan thuis tegen de selectie van It Fean. Hoogkerk 2 speelt om 15:30 uur waarna Hoogkerk 1 volgt om 17:00 uur.