KV Hoogkerk thuis tegen Vlug&Vaardig/Quick ‘21

Afgelopen zaterdag speelde de selectie thuis tegen de selectie van Vlug&Vaardig/Quick ’21.

Om 14:00 uur klonk het fluit signaal voor de interessante pot tussen Hoogkerk 2 en Quick 2. Waarna om 15:30 uur de wedstrijd van Hoogkerk 1 startte.

De wedstrijd van het 2e begon met goed spel in het voordeel van Hoogkerk, waardoor er een snelle voorsprong werd gemaakt welke ook behouden werd. Door goede doelpunten en een spannende eerste helft ging Hoogkerk met 2 punten voorsprong de rust in.

Na de rust pakte Hoogkerk het weer goed op wat leidde tot een snel doelpunt, maar daarna nam Vlug&Vaardig/Quick ’21 de overhand. Een aantal snelle doelpunten liet het kwartje hun kant op vallen. In de laatste minuten van de wedstrijd was het nog eventjes spannend met een gelijkspel waar, helaas voor de ijsberen, een doelpunt viel aan de kant van Quick. Hierdoor stapte het 2e met een eindstand van 14-15 het veld af.

Nadat Hoogkerk 2 nipt had verloren van het 2e team van Vlug&Vaardig/Quick ‘21, was het de beurt aan het vlaggenschip. Hoogkerk 1 mocht het opnemen tegen het 1e team van deze vereniging. Hoogkerk begon niet scherp aan de wedstrijd en kwam na enige tijd spelen op een 0-4 achterstand. Tijdens de eerste helft was er ook een wolkbreuk en stond het veld binnen een paar minuten blank. De scheidsrechter vond het nog steeds bespeelbaar en gingen de ploegen door. Uiteindelijk ging Quick met een voorsprong van 5-8 de rust in.

Na rust kwam Hoogkerk sterk uit de kleedkamers. Het verschil op een gegeven moment was 1 doelpunt. Helaas was de afronding in de 2e helft ook niet goed genoeg aan de kant van Hoogkerk. Vlug&Vaardig/Quick ’21 won uiteindelijk de wedstrijd met 10-14. Dit was verdiend, want Hoogkerk begon slap aan de wedstrijd en was niet scherp in de afronding tijdens de gehele wedstrijd.

Deze zaterdag speelt Hoogkerk 1 uit tegen mede stadsgenoot ROG. Zij spelen om 14:55 uur. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg werd met een krappe 13-11 gewonnen. Hoogkerk 2 reist af naar Zuidlaren waar zij het opnemen tegen Ritola 2 om 14:00 uur. Deze wedstrijd werd thuis met 13-18 verloren. Voor Hoogkerk zijn de punten voor zowel het 1e als 2e team hard nodig om het nog spannend te kunnen maken in de competitie. Support is dan ook altijd welkom!