KV Hoogkerk thuis tegen Noordenveld en KVW’22

Op zaterdag 2 december mocht KV Hoogkerk weer een keer thuis spelen. Het tweede ontving om 17:00 uur KVW’22 3. Voor het eerste kwam KV Noordenveld 1 op bezoek waarbij de wedstrijd startte om 18:30 uur.

Hoogkerk 2 kreeg de koploper KVW’22 3 op bezoek, een team vol veteranen. Hoogkerk begon gelijk sterk aan de wedstrijd en opende de score dan ook. Verdedigend stond het ook goed. Hoogkerk had hun hoofdaanvaller met 2 vingers in z’n neus. Toch ging het gelijk op. Van 3-3 naar 7-7. Aan het eind van de eerste helft wist Hoogkerk uiteindelijk een beetje uit te lopen. De rust stand was 12-9. Hoogkerk kwam echter niet goed de rust uit. KVW’22 wist de achterstand snel om te buigen in een voorsprong van 12-14. Hoogkerk wist nog 1 keer naast kVW’22 te komen met 15-15, maar uiteindelijk wisten de gasten toch de punten mee naar huis te nemen. Er werd geëindigd met een stand van 16-19.

Hoogkerk 1 mocht aantreden tegen Noordenveld 1. Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Noordenveld kwam op een 0-2 voorsprong. Direct na een vakwissel scoorde Hoogkerk de 1-2. Daarna liep Noordenveld uit naar 2-7. Hoogkerk moest dichterbij komen om nog iets te kunnen betekenen. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 6-9 waarmee het gat iets verkleind werd. Na rust kwam Hoogkerk terug tot een stand van 9-11. Echter kwam Hoogkerk niet dichterbij. Noordenveld maakte weer 2 goals en het gat was weer 4 punten. Hoogkerk schoot niet met scherp en kon uiteindelijk niet meer dichterbij komen. Hoogkerk 1 verloor uiteindelijk met 14-17 van Noordenveld. Een zure nederlaag, want er had zeker meer ingezeten.

Aankomende zaterdag staan er weer 2 belangrijke wedstrijden op het programma. Hoogkerk 2 mag om 15.45 uur aantreden in het Alfa-college tegen Nic. 4. In de avond mag Hoogkerk 1 om 20.00 uur spelen tegen Dio/Donkerbroek/ODIS/VZK 1 in Haulerwijk. Alle support is van harte welkom!