KV Hoogkerk thuis tegen KV Flamingo’s

Op zaterdag 3 februari moest de selectie van KV Hoogkerk aantreden tegen de selectie van KV Flamingo’s. Hoogkerk 2 speelde om 17:00 uur waarna de wedstrijd van Hoogkerk 1 om 18:30 uur begon.

Bij aanvang van de wedstrijd van 2 was het verschil tussen de ploegen duidelijk. Flamingo’s stond eerste in de poule met een voorsprong van 4 punten. Echter was Hoogkerk 2 de laatste 4 weken zonder puntverlies gebleven en was er dus vertrouwen om de nummer 1 eens flink het vuur aan de schenen te leggen. Het fluitsignaal klonk en halverwege de eerste helft stond Hoogkerk terecht met 6-4 voor. Hierna volgde een fase waarin Flamingo’s beter werd, ruststand: 8-10. De tweede helft begon Hoogkerk goed en kwam het terug op 12-12. Beide ploegen gingen gelijk op en met nog 2 minuten te spelen stond er een stand van 13-13 op het bord. Met nog iets meer dan een minuut te spelen maakte Flamingo’s de 13-14 wat zou beteken dat Hoogkerk 2 net als in de uitwedstrijd weer aan het kortste eind zou trekken. Toch gingen de spelers van het tweede door en met nog een minuut te spelen werd de stand 14-14 door sterk uitspelen van de aanval. De wedstrijd werd goed uitgespeeld en Hoogkerk speelt gelijk tegen de koploper uit de poule.

Na het verdiende punt dat Hoogkerk 2 haalde tegen Flamingo’s 2, was het de beurt aan het eerste om ook de koploper Flamingo’s 1 het zo moeilijk mogelijk te maken. De afgelopen week was er goed nagedacht over een passende tactiek tegen deze ploeg. Door deze tactiek en de inzet van de spelers wist Hoogkerk 1 redelijk dicht bij de flamingo’s in de buurt te blijven. Na een minuut of 15 spelen stond er 4-8 op het scorebord. Flamingo’s zette voor rust nog even aan wat tot een 6-12 ruststand leidde. De tweede helft had een vergelijkbaar spelbeeld, maar toch wist Hoogkerk terug te komen tot 12-15. Hierna scoorde Flamingo’s nog een aantal keer waardoor ze toch uitliepen en Hoogkerk niet meer bij kon benen. Flamingo’s trok aan het langste eind en versloeg Hoogkerk met 12-19.

Zaterdag speelt Hoogkerk 2 uit tegen KVW’22 3 dat om 16:30 uur speelt in Leek. Later op de avond speelt Hoogkerk 1 uit tegen Noordenveld 1 om 19:30 uur in Roden.