KV Hoogkerk thuis tegen It Fean

Op zaterdag 20 september stonden de eerste thuiswedstrijden op het programma voor KV Hoogkerk. Hoogkerk 2 speelde om 15:30 uur tegen It Fean 2 waarop Hoogkerk 1 volgde tegen It Fean 1 om 17:00 uur. Hiervoor speelde Hoogkerk 3 tegen AVO 5. Zij wonnen in een spannende wedstrijd met 8-7.

Na de winst van het derde mocht het tweede optreden. Na de winst van de vorige wedstrijd op Harich, was Hoogkerk 2 vastberaden om de punten in Hoogkerk te houden. De weersomstandigheden waren niet goed en dat kon je merken in de wedstrijd. Na goals heen en weer ging Hoogkerk de rust in met 1 opdracht, verschil maken. Na een voorsprong van 2 punten in het voordeel van Hoogkerk, gaf de tegenstander gas en viel het kwartje helaas hun kant op waardoor het 2e verloor met 9-10. Hierdoor blijft Hoogkerk 2 op 2 punten staan.

Na het tweede was het de beurt aan het eerste om tegen It Fean te spelen. Hoogkerk 1 wist dat dit een belangrijke wedstrijd was en dat ze moesten winnen, ondanks dat het nog maar de tweede wedstrijd van deze competitie was. Hoogkerk startte goed aan de wedstrijd. Ook al waren de doelpunten redelijk schaars, Hoogkerk wist wel een voorsprong te pakken en deze ook uit te breiden. Door goede aanvallen en sterk verdedigend werk ging Hoogkerk de rust in met een 9-4 voorsprong. In de tweede helft daalde het niveau een beetje, mede doordat het wat harder ging waaien en er wat buitjes vielen. Hoogkerk had in de tweede helft vooral moeite met het vinden van de korf. Echter stond het verdedigend even stabiel als in de eerste helft. Door het goed uitspelen van de wedstrijd door Hoogkerk wisten zij de overwinning binnen te slepen. Eindstand: 12-7. Een goede teamprestatie en 2 belangrijke punten voor Hoogkerk 1.

Na de meivakantie zullen er weer wedstrijden plaatsvinden voor Hoogkerk. Zij spelen op zaterdag 11 mei thuis tegen de selectie van Dos Kampen. Hoogkerk 2 speelt om 15:30 uur waarna Hoogkerk 1 om 17:00 uur speelt. Daarnaast speelt Hoogkerk 3 om 14:00 uur tegen KVW’22 4. Wees welkom om de ploegen aan te moedigen!