KV Hoogkerk thuis tegen DIO/Donkerbroek/ODIS/VDDO 1 en Nic. 4

Na twee weken rust stonden er afgelopen zaterdag eindelijk weer wedstrijden op het programma voor KV Hoogkerk. Het tweede speelde om 17:00 uur en het eerste volgde om 18:30 uur.

Het tweede startte gemotiveerd aan de wedstrijd tegen Nic. 4. Er werd veel geschoten maar veel pogingen belandden naast de korf. Toch was het Hoogkerk dat steeds voorgestaan heeft in de eerste helft. De rust werd door de trainers gebruikt om te benadrukken dat kansen die als team gecreëerd werden vaak doeltreffend zijn. Ook het coachen van elkaar in het veld werd nogmaals benadrukt als aandachtspunt.

In de 2e helft werd de lijn van hard werken, samen spelen en de concentratie vasthouden doorgezet wat leidde tot een eindstand van 16-15. Hiermee heeft Hoogkerk 2 zich veilig gespeeld voor handhaving in de huidige klasse.

Om 18:30 was het de beurt aan het eerste. Zij mochten aantreden tegen VDDO. Voor de wedstrijd begon, werd er opgelopen met een groot aantal kinderen. Zowel de D1 als de D2 waren team van de week. Daardoor was er veel support aanwezig in de zaal. Helaas begon Hoogkerk niet goed aan de wedstrijd, maar bleven ze in de beginfase nog wel bij. Daarna was het de tegenstander dat scherper schoot en feller was dan Hoogkerk en dat resulteerde in een 8-14 ruststand voor de bezoekers. De tweede helft probeerde Hoogkerk middels wat wijzigingen in tactiek en wissels dichterbij te komen en dat lukte enigszins. Maar helaas was het niet genoeg om het echt spannend te maken in de slotfase. Uiteindelijk verloor Hoogkerk met 19-24.

Een lichtpuntje deze week was dat de staf van de selectie van Hoogkerk het contract heeft verlengd en volgend jaar dus ook weer voor de groep staat!

Zaterdag speelt de selectie van Hoogkerk tegen de selectie van DOW/TFS/Wêz Handich in Houtigehage. Het tweede speelt daar om 18:50 uur waarna het eerste volgt om 20:20 uur.