KV Hoogkerk thuis tegen De Wâlden, LDODK en De Parabool

De laatste zaalwedstrijden stonden alweer op het programma.

Om 17.00 uur speelde Hoogkerk 3 tegen De Parabool 4. Het ging de gehele wedstrijd gelijk op. Na een spannende slotfase bleven de punten toch in Hoogkerk. Hoogkerk 3 won de wedstrijd met 17-16. Hoogkerk 3 is geëindigd op de 2e plek en kan mogelijk nog promoveren, doordat zij bij de beste nummers 2 horen.

Na het 3e was het de beurt aan Hoogkerk 2. Om 18:20 uur startte de wedstrijd Hoogkerk 2 tegen LDODK 4. Hoogkerk 2 had zichzelf al veilig gespeeld, maar gingen met goede moed en veel zin de wedstrijd in. Aan beide kanten waren de doelpunten schaars. Hoogkerk kreeg veel kansen, maar het lukte niet om deze ook daadwerkelijk af te maken. We gingen rusten met een stand van 5-6 in het voordeel van LDODK. Na een duidelijke bespreking en een helderder plan gingen beide ploegen wat harder de tweede helft in. Er werd meer naar de juiste kans gezocht. Dit mocht baten, want er werd meer gescoord. Met nog een paar minuten op de klok stond er 15-14 op het scorebord. LDODK wist hier slim mee om en kon nog scoren. Eindstand: 15-15. Hoogkerk 2 heeft een prima zaalseizoen gedraaid en eindigt op de 5e plek. Volgend zaalseizoen zullen zij weer in de reserve 2e klasse spelen.

Om 19:45 uur mocht het vlaggenschip spelen. Het ging hier tussen Hoogkerk 1 en De Wâlden 1. De uitwedstrijd verloor Hoogkerk met ruime cijfers. Hoogkerk had dus iets goed te maken. Hoogkerk begon sterk aan de wedstrijd en stond na enige tijd spelen met 4-1 voor. Hoogkerk leverde veel strijd en inzet. Er werd gerust met een stand van 7-6. Hoogkerk was erg tevreden met de tussenstand. Wel werden de puntjes nog op de i gezet voor de 2e helft. Na rust scoorde De Wâlden 2 keer, waardoor zij op een 7-8 voorsprong kwam. Daarna ging het gelijk op. Hoogkerk schoot helaas niet met scherp en kon de wedstrijd niet in het slot gooien. Hoogkerk heeft tot het laatst gestreden, maar verloor helaas met 11-12. Hoogkerk 1 eindigt het zaalseizoen op de 7e plek. Hoogkerk 1 is hierdoor helaas gedegradeerd en zal volgend zaalseizoen aantreden in de 2e klasse. Hoogkerk 1 zal er alles aan doen om meteen weer terug te keren naar de 1e klasse.

Hoogkerk 1, 2 & 3 willen alle supporters bedanken die hun gesupport hebben tijdens het zaalseizoen.

De veldcompetitie begint weer op zaterdag 6 april. Alle senioren beginnen met een uitwedstrijd. Hoogkerk 3 speelt dan om 11:00 uur uit tegen De Parabool. Hoogkerk 2 speelt dan om 14:00 uur uit tegen Harich 2. Hoogkerk 1 speelt om 15:30 uur uit tegen De Wâlden 1. Alle support is weer van harte welkom.