KV Hoogkerk tegen Ritola 2 en ROG 1

Voor KV Hoogkerk stond er zaterdag, na een zomer en een drukke voorbereiding, de eerste wedstrijd van het seizoen weer op het programma. De selectie heeft in de voorbereiding volop geoefend tegen andere ploegen en hard getraind. Hoogkerk 2 mocht het opnemen tegen Ritola 2 en Hoogkerk 1 tegen ROG 1.

Hoogkerk 2 startte de wedstrijd met een doelpunt in het voordeel van Hoogkerk. Ritola antwoordde hierop waardoor de stand 1-1 werd. Het was een erg warme dag waarop Hoogkerk toch tegenstand moest zien te leveren tegen de ploeg uit Zuidlaren. De wedstrijd vorderde op dezelfde manier als waarop het begon. Meer dan 1 verschil werd het voor de rust niet op het scorebord. De ruststand was dan ook 9-8.

Een voorsprong maken was het plan van Hoogkerk, maar helaas lukte dit ze niet. In tegenstelling tot Hoogkerk kon Ritola wel tot een voorsprong komen (11-12). Hoogkerk had moeite om bij te blijven en Ritola maakte het verschil steeds groter (11-16). Hierna konden beide ploegen nog 2 keer scoren en werd er vervolgens afgefloten. De wedstrijd eindigde in een stand van 13-18. Een zuur verlies waar meer in had gezeten. Voor Hoogkerk 2 nog geen punten in de reserve 1e klasse.

Na het tweede was het de beurt aan het eerste. Zij namen het op tegen stadsgenoot ROG. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang en na ruim 10 minuten spelen stond er een 1-1 score op het scorebord. Daarna was het ROG dat wat beter in de wedstrijd kwam en op een 3-6 voorsprong kwam. Dit gat werd voor rust nog weggewerkt, zodat beide ploegen met een gelijke stand (6-6) de rust ingingen.

Na rust was het stuivertje wisselen. Het ging erg gelijk op en met nog 3 minuten te spelen stond het 11-11. Hoogkerk speelde de laatste drie minuten goed uit en maakte nog 2 belangrijke goals, wat de eindstand op 13-11 bracht. Dit betekent dat Hoogkerk 1 de eerste wedstrijd in de 1e klasse heeft gewonnen en hiermee 2 punten heeft binnengesleept.

Volgend weekend mag de selectie van KV Hoogkerk het opnemen tegen WSS in Oude Pekela en zal het daar proberen de punten mee te nemen naar Hoogkerk. Het tweede speelt hier om 16:00 uur en het eerste speelt om 17:15 uur.