KV Hoogkerk sluit jaar af met spannende duels

In de laatste wedstrijd van 2022 mocht Hoogkerk 2 het opnemen tegen KVW’22 3. Belangrijke pot, aangezien beide ploegen op 2 punten stonden. Het lukte Hoogkerk om op voorsprong te komen en dit in de eerste helft vast te houden. Met een 6-9 voorsprong ging Hoogkerk tevreden de kleedkamers in. In de tweede helft lukte het KVW om terug te komen en had Hoogkerk het wat zwaarder. Hier profiteerde KVW van, het lukte ze om van 11-14 terug te komen naar 14-14. Na wat wissels in beide vakken met nog 1 minuut en 18 seconden te spelen, moest er na de time-out goed nagedacht worden over het plan: clean verdedigen en tot een goeie kans komen in de aanval. De verdediging wist dit goed te doen en met nog één aanval wist Hoogkerk dit goed uit te spelen. Met een prachtige doorloopbal kwam de stand op 14-15 en de 2 punten gingen dus mee naar Hoogkerk!

Na een knappe gelijkspel van vorige week van het vlaggenschip tegen Invicta moest Hoogkerk 1 het afgelopen zaterdag opnemen tegen Oerterp 1. Na 3 gespeelde wedstrijden stond Oerterp nog op 0 punten.  Maar Hoogkerk wist dat het altijd lastig is tegen Oerterp. Hoogkerk begon scherp aan de wedstrijd en kwam gelijk op een forse voorsprong. Op een gegeven moment stond het 2-9 voor Hoogkerk. Er werd gerust met een verschil van 5 doelpunten in het voordeel van Hoogkerk. Na rust wist Hoogkerk steeds het gat op 5/6 goals te houden. Maar Hoogkerk werd slordiger en gemakzuchtig en qua spel kwamen zij er niet meer uit. Oerterp knokte zich goed terug en kwam nog dichtbij. Gelukkig was de wedstrijd voor Hoogkerk net optijd afgelopen. Hoogkerk won de wedstrijd nipt met 18-19.

Hoogkerk 3 mocht om 20.30 uur spelen tegen Mid-Fryslan in Grou. Hoogkerk begon slap aan de wedstrijd en had veel pass fouten. Mid-Fryslan kwam op een 5-1 voorsprong. Hoogkerk had de gehele wedstrijd moeite om goals te maken. De 2e helft hield Hoogkerk het verdedigend redelijk onder controle. Maar helaas wist Hoogkerk niet vaak zelf de korf te vinden. De eindstand was dan ook 16-7. Helaas nog geen gewonnen wedstrijd in de zaalcompetitie voor Hoogkerk 3.

Nu is er eerst 2 weken rust voor de senioren van Hoogkerk. De eerste wedstrijden staan weer gepland op zaterdag 14 januari in de blaashal van Hoogkerk. Die dag speelt Hoogkerk 3 om 15.20 uur tegen Quick 3. Daarna om 16.40 uur neemt Hoogkerk 2 het op tegen Quick 2. Om 18.10 uur neemt het vlaggenschip het op tegen Thrianta 1. Wees welkom voor een prachtige dag korfbal en gezelligheid in de kantine.