KV Hoogkerk/Schelwald Optiek uit tegen DOS Kampen/Unique Waterontharders

Op zaterdag 25 mei moest de selectie van Hoogkerk/Schelwald Optiek aantreden tegen de selectie van DOS Kampen 2. Twee week geleden namen beide ploegen het ook al tegen elkaar op, hier in Hoogkerk. Het tweede verloor toen met 14-17 en het eerste met 10-19. Hoogkerk was gedreven om het de ploeg uit Kampen moeilijk te maken.

Om 14:10 uur klonk het fluitsignaal voor de wedstrijd tussen beide tweede teams. Op papier een belangrijke wedstrijd voor Hoogkerk/Schelwald Optiek 2. Hoogkerk kan met de twee behaalde punten uit de vorige 3 wedstrijden deze 2 punten namelijk goed gebruiken. Dos Kampen kwam goed uit de startblokken en kwam meteen op een 5-1 voorsprong. In deze eerste fase had Hoogkerk moeite met het goed schietende Dos Kampen. Daarnaast wisten de ijsberen er aanvallend niet in te slagen om, net als in vorige wedstrijden,makkelijk aan de goals te komen. Toch kwam Hoogkerk door hard werken op 5-3, waarna Dos Kampen weer uitliep. Ruststand: 10-5. In de rust spraken de spelers van Hoogkerk af om na de rust nog een keer alles te geven en te proberen om dichterbij te komen. Dit mocht niet baten, Dos Kampen was een maatje te groot. Met een vergelijkbaar spelbeeld aan de eerste helft werd het uiteindelijk 17-10.

Na het tweede mocht Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 zich opmaken voor de strijd tegen DOS kampen. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het een zware strijd zou worden. Hoogkerk stapte het veld op met een duidelijke missie: spelen met hart en ziel, en alles geven om de overwinning binnen te halen. De wedstrijd begon met meteen druk van Dos Kampen, maar ook Hoogkerk begon sterk en maakte de 0-1. Ondanks de beste inspanning van Hoogkerk lukte het DOS kampen om hierna een voorsprong op te bouwen. Hoogkerk creëerde kansen en speelden met veel inzet, maar kwam net tekort in de afronding. Tegen het einde van de eerste helft was de stand 4-7. In de kleedkamer werd de moed in gesproken en besloot Hoogkerk met nog meer strijdlust terug het veld op te gaan. Hoogkerk kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft. Dit bracht de stand op 7-7 en gaf het vertrouwen dat nodig was. De rest van de wedstrijd bleef spannend. Beide teams vochten hard en het was een constante strijd om elke bal. In de slotfase van de wedstrijd was de spanning om te snijden. Beide teams bleven scoren en het werd een echte nek-aan-nekrace. Ondanks de enorme inzet en vechtlust van Hoogkerk slaagde Dos Kampen erin om net aan de winnende hand te blijven. De eindstand werd 14-15 in het voordeel van Dos Kampen. Het was een wedstrijd vol emotie en intensiteit.

Zaterdag 1 juni zal de laatste thuiswedstrijd van het seizoen plaats vinden. De selectie van Hoogkerk/Schelwald Optiek zal het opnemen tegen Harich 2 om 15:30 uur en De Wâlden 1 om 17:00 uur. Na afloop van de wedstrijd zal de selectie afscheid nemen van enkele spelers en afsluiten met een feestelijke barbecue.