KV Hoogkerk/Schelwald Optiek thuis tegen Dos Kampen/Unique Waterontharders

Op zaterdag 11 mei mochten de Ijsberen, na 2 weekenden vrij te zijn, zich weer klaarmaken voor twee wedstrijden. De selectie van KV Hoogkerk/Schelwald Optiek speelde tegen de selectie van Dos Kampen/Unique Waterontharders.

Het tweede mocht om 15:30 uur aantreden met prachtig weer. Na het verlies tegen It Fean, twee week terug, was dit een belangrijke wedstrijd om 2 punten binnen te slepen. De ruim 100 kilometer naar Groningen had Dos Kampen/Unique Waterontharders zeker niet in slaap doen sussen. Ze gingen goed van start, maar KV Hoogkerk/Schelwald Optiek wist zich prima terug te vechten tot een gelijkspel. Na een ruststand van 5-7 liep Dos Kampen/Unique Waterontharders uit tot een stand van 9-15. Het ging er af en toe stevig aan toe. Bal op het achterhoofd, vingers verstuikt en bloed aan de onderarm. Met de laatste minuten op de klok liep KV Hoogkerk/Schelwald Optiek nog in met 3 achtereenvolgende doelpunten, maar de wedstrijd eindigde helaas met een stand van 14-17.

Om 17.00 mocht het eerste van KV Hoogkerk/Schelwald Optiek aantreden tegen Dos Kampen/Unique Waterontharders. De ploeg uit Overijssel was nog ongeslagen in de eerste twee wedstrijden en daarmee wellicht favoriet voor promotie. Op voorhand een lastige opgave en dat bleek ook gedurende de wedstrijd zo te zijn. Nadat de gasten de openingstreffer noteerde, counterde het vlaggenschip direct. Daarna was duidelijk zichtbaar dat Dos Kampen/Unique Waterontharders niet van plan was mee te werken aan een positief resultaat voor de ijsberen. Nadat KV Hoogkerk/Schelwald Optiek in de beginfase kon bijblijven werd halverwege de eerste helft het eerste gaatje van 4 doelpunten geslagen in het voordeel van de tegenstanders. De thuisploeg had moeite met de druk van Dos Kampen/Unique Waterontharders en als er dan goede kansen gecreëerd werden was het de afronding dat achterbleef. Na de ruststand van 5-10 probeerde de thuisploeg er een goede tweede helft van te maken. Echter bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde en wonnen de gasten met 10-19.

Helaas geen punten voor de ijsberen. De volgende wedstrijd staat gepland op 25 mei wederom tegen Dos Kampen/Unique Waterontharders. Dit keer mogen de ijsberen de ruime 100 km afreizen naar Kampen. Het tweede speelt daar om 14:10 uur en het eerste volgt om 15:30 uur.