KV Hoogkerk net niet goed genoeg

Zaterdag 21 januari stonden er voor de selectie van KV Hoogkerk twee belangrijke wedstrijden gepland tegen de koplopers van OKO/BIES uit Opende.

Hoogkerk 2 mocht deze voorspelde spannende wedstrijddag beginnen teken OKO 2. Echter werd het dit, helaas voor Hoogkerk 2, totaal niet. Hoogkerk had in de beginfase moeite met de afronding waardoor OKO met een 0-4 voorsprong de wedstrijd begon. Ondanks de moeite die Hoogkerk in het aanvallen stak werd de korf lastig gevonden waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 4-9 ruststand. De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste met vrijwel hetzelfde spelbeeld. OKO die goed bleef aanvallen en Hoogkerk die moeite had met het creëren van goede kansen. Hierdoor stond na 60 minuten spelen een eindstand van 11-23 op het scorebord. Een teleurstellend resultaat voor Hoogkerk 2 die zich van tevoren meer had voorgesteld van deze wedstrijd. Helaas kon het goede niveau van de twee wedstrijden daarvoor niet worden doorgetrokken en won het sterke OKO/BIES terecht.

Ook voor KV Hoogkerk 1 was de wedstrijd van groot belang. De gasten hadden voorafgaand aan de wedstrijd een doelsaldo van +60 uit 5 wedstrijden gecreëerd. Weinig mensen dachten dat Hoogkerk 1 zich met OKO kon meten. De spelers wisten dit ook en kwamen scherp en met veel strijdlust uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een snelle voorsprong van 3-1. Hoogkerk bleef met scherp schieten en bij OKO lukte het niet zoals ze wouden en de frustratie nam toe. De hele eerste helft stond Hoogkerk 1 à 2 goals voor. Met nog 34 seconden te spelen met een stand van 10-9 kreeg Hoogkerk een belangrijke strafworp mee. Deze werd gemist en OKO kreeg nog 1 aanval om de stand gelijk te trekken. Hier maakte de koploper erg knap gebruik van en zo gingen de ploegen rusten met een gelijkstand van 10-10 i.p.v. met 2 punten verschil in het voordeel van Hoogkerk. Beide teams kwamen de kleedkamer uit en wisten dat ze direct aan de bak moesten. Hoogkerk had in de fase na rust moeite met scoren en zo kreeg OKO de eerste voorsprong. De gehele 2de helft was Hoogkerk bezig deze achterstand weer weg te werken. OKO voelde de spanning en bij 2 goals verschil in de slotfase liepen de emoties hoog op. Toen het akkefietje weer gesust was maakte iedereen zich op voor de spannende laatste minuten. Hoogkerk stond met nog een paar minuten spelen 1 goal achter en alles leek nog mogelijk. Helaas scoorde de uitploeg 3 knappe goals en Hoogkerk nog maar 1. Zo eindigde deze veel beladen en leuke wedstrijd om te zien in een 18-21 voor OKO.

Hoogkerk 2 staat nu op een gedeelde tweede plaats. Hoogkerk 1 staat op een gedeelde derde plaats waar OKO de leiding neemt en Wez Handich zich er vlak onder bevindt. Voor beide teams staat er zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Wez Handich om bovenin mee te blijven doen.