KV Hoogkerk hervat veldseizoen

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van KV Hoogkerk tegen de selectie van TFS/DOW/Wêz Handich. Voor aanvang van deze wedstrijden stonden de eerste teams op een gedeelde eerste plek met 14 punten. Het tweede van Hoogkerk had bij aanvang 10 punten in het bezit en TFS/DOW/Wêz Handich 14 punten. 

Voor het tweede stond er veel op het spel met oog op het kampioenschap. Hoogkerk begon goed aan de wedstrijd en al gauw pakten zij een voorsprong van 6-2. Er werd niet heel veel gescoord deze wedstrijd, maar spannend was het wel. De ploegen gingen de kleedkamers in met een ruststand van 8-6. De tweede helft ging gelijk op, waar Hoogkerk bijna altijd aan de goede kant van de score stond. Aan het eind van de wedstrijd deed TFS/DOW/Wêz Handich er alles aan om terug te komen, maar door sterk rebound werk van de heren van Hoogkerk lukte dit niet. Hoogkerk 2 heeft gewonnen met 16-13 en pakte hiermee twee belangrijke punten. Zij staan nu 4 punten achter op de koploper AVO uit Assen.

Voor het vlaggenschip van Hoogkerk stond er na een leerzaam zaalseizoen weer een veldwedstrijd op het programma. Zowel KV Hoogkerk als tegenstander TFS/DOW/Wêz Handich hadden namelijk voor de zaal 14 punten uit 8 wedstrijden weten te bemachtigen en zo was het op voorhand een echte kraker. De eerste helft was dit zeker te merken, want beide ploegen leverden veel passie en strijd. De grens werd in de duels veel opgezocht, maar vooral via goed korfbal wist Hoogkerk continu een voorsprong te behouden richting het rustsignaal. Echter na de 12-9 tussenstand wisten de gasten uit Friesland, mede door een aantal misser van de thuisploeg, de stand te egaliseren. Dit resulteerde in een uiteindelijke stand van 12-12 bij rust. De tweede helft was van beide kanten matig en vooral bij KV Hoogkerk was er veel moeite met het scoren. Weer wisten de gasten hier gebruik van te maken en liepen zij langzaam uit naar een gat van 5 punten. Ondanks enkele wissels van de thuisploeg werd dit gat nooit volledig gedicht en leed Hoogkerk een nederlaag bij de hervatting van het veldseizoen. Eindstand 15-18.

Op 13 mei zullen er weer wedstrijden plaatsvinden voor de selectie van KV Hoogkerk. Om 13:00 speelt Hoogkerk 2 uit tegen koploper AVO 3 uit Assen. Hoogkerk 2 kan hier belangrijke punten behalen om gevaarlijk te worden boven in de poule. Hoogkerk 1 speelt om 15:30 uit tegen Oerterp/VKC 1 in Ureterp. Ook zij hebben de punten hard nodig om de tweede plek in bezit te houden.