KV Hoogkerk 1 thuis tegen WSS 1

Zaterdag 7 oktober stond voor het vlaggenschip de wedstrijd tegen WSS uit oude Pekela op de planning. Gezien de stand op de ranglijst was dit een wedstrijd met veel belangen. Beide ploegen deelden namelijk de laatste plek met slechts 2 punten. Met dat in het achterhoofd wist Hoogkerk dat er maar één optie was: winnen. Door tekorten aan WSS kant is de wedstrijd van Hoogkerk 2 tegen WSS 2 eruit gehaald en wordt deze dinsdag om 20:30 uur ingehaald.

Om 15:30 floot de scheidsrechter in. Binnen een paar seconden stond de 1-0 al op het bord. Dit was een voorbode voor de eerste helft van Hoogkerk. Er werd beter gespeeld dan de afgelopen weken en de aanv

allen werden regelmatig beloond met goals. Via 4-2, 7-4 en 10-6 werd de ruststand middels een strafworp bepaald, 11-6.

 

Na rust had Hoogkerk moeite om het niveau van de eerste helft vast te houden en veder weg te lopen van de tegenstander uit oude Pekela. De goals waren in de tweede helft schaars. Echter wist Hoogkerk de voorsprong te consolideren en werd het gat nooit kleiner dan 4 punten. Hoogkerk wist hierdoor de eindstand te zetten op 16-10. Het 1e van Hoogkerk wist zo de punten thuis te houden. Dit was zeker bevorderlijk voor de sfeer die er goed in zat tijdens het daarna geplande Oktoberfest in de kantine.

Dit was de laatste thuiswedstrijd op het veld voor dit jaar voor Hoogkerk 1. Dinsdag zal de laatste thuiswedstrijd zijn voor Hoogkerk 2 voor dit veldseizoen. Om 20:30 kunnen zij dan ook alle support gebruiken tijdens de wedstrijd tegen WSS 2. Volgende week speelt de selectie uit in Garijp tegen Vlug&Vaardig/Quick ‘21. Hoogkerk 2 speelt om 13:40 uur en Hoogkerk 1 om 15:00 uur. Hierna zal de selectie weer de zaal in gaan.