Hoogkerk thuis tegen Quick ‘21/Vlug & Vaardig

Op de avond waar de jeugd lampionnetje mocht lopen nam de selectie van KV Hoogkerk het op tegen Vlug & Vaardig/Quick. Voor de selectie was dit geen onbekende tegenstander aangezien beide ploegen elkaar op het veld al hadden getroffen. Het tweede speelde om 15:30 uur en het eerste vervolgde hierop om 17:00 uur.

Voor het tweede hadden deze eerdere confrontaties geleid tot een keer winst en een keer verlies. Hierdoor kon er van tevoren gerekend worden op een spannende wedstrijd. De gasten uit Garijp begonnen beter. Door een slordige beginfase van Hoogkerk liepen de gasten uit naar 0-4. Daarna begon Hoogkerk ook mee te doen. Het schotpercentage ging omhoog en bij rust werd de achterstand dan ook gedaald naar 6-9 voor de gasten. De tweede helft begon de thuisploeg goed wat zorgde voor een snelle aansluiting bij 9-10 met nog 20 minuten te spelen. Hierna was het stuivertje wisselen. Hoogkerk probeerde via veel strijd over de gasten heen te gaan qua score. Bij 12-12 kwam de thuisploeg weer gelijk en gingen we de slotfase in. Mede door het goed gebruik maken van de wissels en het betere aanvalsspel kwam Hoogkerk vlak voor tijd voor het eerst op voorsprong, 16-15. Die voorsprong werd uitgebouwd naar 2 punten verschil en zo had het tweede de eerste punten binnen na een spannende wedstrijd! Eindstand: 17-15.

Voor het eerste stond een zware wedstrijd te wachten. Op het veld werden beide ontmoetingen door de gasten gewonnen. Maar dit betekende niet dat het vlaggenschip zich bij een nederlaag zou neerleggen. Door een sterke beginfase liep de thuisploeg uit naar 5-1. Dit door goed aanvalsspel en zich aan het verdedigende plan te houden. Daarna kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd wat resulteerde in 5-3. Hoogkerk speelde een goede wedstrijd en beloonde zichzelf uiteindelijk door met 7-4 de kleedkamers op te zoeken. De tweede helft begon geleidelijk aan de eerste helft. Een goed Hoogkerk die door veel energie te leveren de score uitbouwde naar 10-6. Hierna kwam een mindere periode. Doordat het aanvallend stroperig was, wist de uitploeg de stand te egaliseren. Bij 10-10 kon het alle kanten op. Ondanks deze tegenslag wist het vlaggenschip zich te herpakken. In de eindfase speelde Hoogkerk zich via 12-10 naar 13-11 waarmee de eerste punten van het seizoen binnen waren!

De selectie beleefde een befaamd vier puntenweekend. Ook volgende week is dit de bedoeling. Dan wordt er gespeeld bij Invicta/Frigro uit Kollum. Hier zal Hoogkerk proberen de goede lijn van deze week door te zetten. Het tweede speelt dan om 18:30 uur en het eerste om 20:10 uur. Op 2 december staan de eerstvolgende thuiswedstrijden weer op het programma. Graag tot dan!