Hoogkerk richting het einde van het zaalseizoen

Afgelopen week stonden er voor Hoogkerk naast de geplande wedstrijden in het weekend ook een aantal inhaalwedstrijden op het programma. Ter nagedachtenis werd er deze week tijdens de wedstrijden van de selectie gespeeld met rouwbanden en werd er voor alle senioren- en jeugdwedstrijden een minuut stilte gehouden.

Vorige week dinsdag reed Hoogkerk 1 richting Hoogeveen voor een wedstrijd tegen Thrianta 1. Hoogkerk had op papier moeten winnen. Helaas kwam het team in deze wedstrijd net te kort en sloten ze af met een verliezende pot van 21–19 in Hoogeveen.

De dag erna mocht het tweede hun inhaalwedstrijd spelen. Zij reden richting Burgum voor een wedstrijd tegen Quick ‘21/Vlug en Vaardig 2. Thuis wist Hoogkerk hier met 17-8 te winnen. Helaas liep het in de uitwedstrijd niet zo gemakkelijk als thuis. Ondanks veel strijd waren er aan beide kanten weinig goals. De wedstrijd eindigde in een 11-11 gelijk.

Zaterdag reisde de selectie naar Opende waar ze het opnamen tegen de selectie van Oko.

Het tweede van Oko was al kampioen. Ondanks de hoge verwachtingen van dit team kon Hoogkerk na een achterstand gelijkkomen waardoor het nog een spannende wedstrijd werd. Helaas trok Oko aan het langste eind en wonnen zij met 14-13.

Vervolgens sloot het eerste de dag af met de wedstrijd tegen Oko 1. Voor Oko waren de punten nodig voor een eerste plek. Hoogkerk probeerde er alles aan te doen om de wedstrijd zo spannend mogelijk te houden. Vlak na de rust kwam Hoogkerk nog bij met twee punten verschil. Toch konden ze deze niet verder trekken richting een gelijke stand en liep Oko ruimschoots uit. De wedstrijd eindigde in een stand van 29-18.

Volgende week staan de laatste wedstrijden voor dit zaalseizoen op het programma. Deze zullen ook thuis gespeeld worden in de blaashal. Wees van harte welkom om de selectie voor de laatste keer dit seizoen in de zaal aan te moedigen. De dag begint met een wedstrijd van het 3e om 16:40 tegen CSL 3. Het tweede speelt om 18:00 en het eerste om 19:30. Zij spelen beide tegen de selectie van Wêz Handich/DOW/TFS.