Hoogkerk pakt revanche tegen Noordenveld

In het vorige verslag hoopten we op een 6 punten weekend. Dit kon natuurlijk niet want ons tweede had geen wedstrijd en het derde speelde doordeweeks. Of Hoogkerk toch punten heeft binnengesleept is hieronder te lezen.

Woensdagavond speelde Hoogkerk 3 tegen Nic. 4. De wedstrijd werd laat gespeeld en de mede-Groningers waren te sterk voor ons 3e. Hoogkerk 3 verloor met 9-21 en kijkt vol goede moet naar de wedstrijd tegen LDODK deze zondag waar ze op het veld nog van wisten te winnen.

Het eerste team van KV Hoogkerk mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Noordenveld 1. Het tweede had dit weekend vrij, wat betekende dat er een goed gevulde bank met wissels aanwezig was. De vorige ontmoeting tussen deze twee teams eindigde in een teleurstellend resultaat van 22-17 in het voordeel van Noordenveld. Dit betekende dat de ijsberen uit Hoogkerk iets recht te zetten hadden. In een ietwat veranderde opstelling (i.v.m. een blessure en een schorsing) begon de wedstrijd na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Noordenveld begon goed aan de wedstrijd en kwam al vrij snel op een 0-2 voorsprong. Echter wist Hoogkerk onder leiding van de prima spelende invallers al snel dit verschil te verkleinen. Uiteindelijk gaf het scorebord het minimale verschil van één doelpunt aan bij rust (11-12). In de rust werd besloten om toch, in plaats van hoge druk te geven, te kiezen voor een achter verdediging in de tweede helft. Dit pakte goed uit en Noordenveld had al gauw in de tweede helft moeite om de korf te vinden en aanvallen te spelen op een hoog tempo zoals ze dit in de eerste helft deden. Hoogkerk wist wel goed de korf te vinden en het krachtsverschil in de tweede helft resulteerde in een klinkende 24-17 overwinning in het voordeel van de ijsberen.

Zaterdag speelt de selectie van KV Hoogkerk belangrijke wedstrijden om de 3e plek tegen de selectie van Invicta/Frigro uit Kollum. Graag moedigen wij iedereen aan om als publiek aanwezig te zijn. Het derde speelt zondag middag in Gorredijk tegen LDODK wat ook een spannende pot kan worden. Tot dan!