Hoogkerk 1 niet op schot, Hoogkerk 2 wint

Op een zonnige zaterdagmiddag, 21 mei, stonden er voor de selectie van KV Hoogkerk weer twee wedstrijden op het programma. Aangetreden moest er worden tegen De Granaet, uit Dokkum.

Om 14:30 mocht het tweede team van KV Hoogkerk los om de twee punten af te nemen van de nummer 6 in de reserve 2e klasse A. Winst was essentieel om in het spoor van Flamingo’s 2 te blijven en uitzicht te houden op promotie naar de reserve 1e klasse. In een licht-gehavende opstelling, door blessures en andere vormen van afwezigheid, ging het tweede team voortvarend van start. De goals waren schaars, maar er werd goed verdedigd. Het resultaat: een 3-1 voorsprong na 22 minuten in een stroeve wedstrijd. Uiteindelijk deed De Granaet wat terug, maar werd er toch met een 4-2 ruststand aan de limonade gegaan. In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. Van hoogstaand korfbal was geen sprake. Beide teams kwamen moeilijk aan de goals. Het werd nog even spannend toen De Granaet 10-9 maakte, maar de wedstrijd werd klinisch binnengesleept met een 12-9 eindstand op het bord.

Het eerste speelde om 16:00 tegen het eerste team van De Granaet. Om nog bovenin mee te strijden, was het belangrijk om de punten in Hoogkerk te houden en te winnen. De wedstrijd kwam matig op gang en De Granaet kwam al snel op voorsprong. Het zat KV Hoogkerk niet mee en de bal wilde niet vallen. De Hoogkerkers probeerden het gat van 4 doelpunten kleiner te maken, maar hadden hier erg moeite mee. Toen de scheidsrechter floot voor de rust was het 6-10.Hoogkerk had te weinig goals gemaakt en te veel tegen gekregen. Hier moest verandering in komen. Met opgeheven hoofd kwamen de Hoogkerkers weer uit de kleedkamer. Het gat van vier doelpunten werd verkleind naar 2, maar De Granaet bleef ook scoren. Na het eindsignaal stond er 13-17 op het scorebord. Een verlies waardoor de kans op eventuele promotie naar de overgangsklasse een stuk kleiner is geworden.

Met de overwinning van Hoogkerk 2 blijven zij in het spoor van Flamingo’s, met als volgende horde een uitwedstrijd tegen de laatste plek in de poule, De Hoeve 2, op 3 Juni. Het eerste zal dan spelen tegen De Hoeve 1. Deze staan ook op de laatste plek in de poule waardoor Hoogkerk wel wat strijd kan verwachten.