Het tweede trekt aan langste eind, maar het eerste laat punten liggen

De selectie van KV Hoogkerk reisde afgelopen weekend af naar Kollum waar zij speelden tegen Invicta/Frigro. Bij winst kon Hoogkerk 2 op een derde plek komen in de reserve 2e klasse en Hoogkerk 1 kon gaan zorgen voor een gedeelde 3e plek met Invicta/Frigro in de 1e klasse. Voor Hoogkerk 3 stond er zondag een wedstrijd gepland, maar deze kon door omstandigheden niet doorgaan en is verplaatst naar deze donderdag.

Voor Hoogkerk 2 werd er een spannende pot verwacht tegen een tegenstander met een gelijk aantal punten. Waar de vorige keer net werd verloren van Invicta/Frigro 2 met 17-18, werd het ook deze keer weer een spannende wedstrijd. In de rust stond een stand van 12-9 op het scorebord. Het tweede moest dus aan de bak om een winst uit het duel te kunnen halen. Deze keer trok Hoogkerk aan het langste eind en werd er gewonnen met een eindstand van 19-20. De punten konden mee naar huis waarmee Hoogkerk 2 nu op een 3e plek staat met 10 punten.

Ook voor Hoogkerk 1 werd er een spannende wedstrijd verwacht. De vorige keer dat de ploegen elkaar tegenkwamen werd er gelijk gespeeld waardoor beide teams bij aanvang gedreven waren te winnen. De eerste helft ging gelijk op al werden er veel kansen gemist. Invicta/Frigro ging met een kleine voorsprong van 9-8 de rust in. In de rust werden de puntjes op de i gezet, maar kwam dit er de tweede helft niet uit. Waar Invicta/Frigro de kansen wel afmaakte, verzuimde Hoogkerk. Aan het eind van de wedstrijd stond er een score van 21-12 op het scorebord in het voordeel van Invicta/Frigro. Hoogkerk 1 staat nu op de 4e plek met 11 punten.

Deze week vindt op donderdag de inhaalwedstrijd plaats van Hoogkerk 3 tegen LDODK 4 in Gorredijk. Daarna zijn er twee weekenden geen wedstrijden voor Hoogkerk. Op 11 maart vinden er weer korfbalwedstrijden plaats in de blaashal waar Hoogkerk 3 tegen Mid-Fryslân 3 speelt, Hoogkerk 2 tegen KVW’22 3 en Hoogkerk 1 tegen Oerterp/VKC 1. U bent dan weer van harte welkom!