Geen punten voor KV Hoogkerk

Op zaterdag 28 januari mocht KV Hoogkerk zich schrap maken voor een paar uitwedstrijden. Het 3e team van Hoogkerk nam het in de middag op tegen CSL in Stiens. Hoogkerk 3 speelde hier 17-10 wat betekent dat Hoogkerk onderaan blijft staan zonder punten. Het eerste en tweede van KV Hoogkerk reisden af naar Houtigehage waar ze de selectie van Wêz Handich/DOW/TFS tegenover zich kregen.

KV Hoogkerk 2 begon hier in Houtigehage. Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel 6 punten weten te bemachtigen. Het zou dus een op papier spannende wedstrijd zijn. Hoogkerk 2 begon goed aan de wedstrijd en kwam door veel energie en een aardig schotpercentage op een 3-6 voorsprong. Echter was het daarna de ploeg uit Friesland die de wedstrijd over begon te nemen. Binnen no-time was de stand gelijk en liep Wêz Handich uit. Bij rust stond er een score van 12-7 op het bord. Na de rust probeerde Hoogkerk 2 de wedstrijd weer spannend te maken. Helaas werd het gat nooit klein genoeg om de spanning definitief terug te brengen in de wedstrijd. De tegenstanders consolideerden de voorsprong en wonnen verdiend. Jammer voor Hoogkerk 2, die na de 20-16 nederlaag zich nu nestelen in de middenmoot van de reserve 2de klasse.

Om 20:20 startte de wedstrijd van Hoogkerk 1. Na vorige week een goeie pot te spelen tegen de koploper, was deze wedstrijd spannend om nog bovenin mee te draaien. Helaas was dit voor Hoogkerk geen goede pot. Tot de 5-4 kon Hoogkerk meekomen, maar daarna kwam Hoogkerk moeilijk aan scoren toe. De eindstand was dan ook 25-8. Een teleurgestelde wedstrijd, waar Hoogkerk van tevoren meer van had voorgesteld. Helaas was Wêz Handich van een beter niveau en blijven ze op plek 2 staan. Hierdoor staat Hoogkerk op een gedeelde derde plaats met Noordenveld en Invicta.

Woensdag 1 februari heeft Hoogkerk 3 om 21:00 een inhaalwedstrijd in de blaashal te Hoogkerk tegen WSS 2. Zaterdag 4 februari mag het 3e afreizen naar Oentsjerk waar ze spelen tegen De Wâlden. Hoogkerk 1 en 2 spelen tegen de selectie van Udiros in Nieuwehorne. Zal dit dan wel een 6 punten weekend worden voor KV Hoogkerk?