KV Hoogkerk is een actieve korfbalvereniging onder de rook van Groningen en heeft ongeveer 250 spelende en niet-spelende leden. Een vereniging waar prestatiegericht korfbal en ambitie, hand in hand gaat met plezier in de sport.
Wij hebben de beschikking over een eigen kantine, aan ons fraai gelegen kunstgrasveld achter de sporthal in Hoogkerk waar wij onze zaalwedstrijden spelen.
Op dit moment heeft Hoogkerk een 4-tal senioren en 14 jeugdteams. Hoogkerk heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een club met een sportieve ambitie. Ons 1e seniorenteam speelt in de zaal en op het veld tweede klasse.
Hoogkerk besteedt veel aandacht aan de jeugd en wil graag met haar jeugd zo hoog mogelijk acteren. Dat dit mogelijk is, bestempelt de jeugd zelf met haar talrijke deelnames aan de regionale selectieteams. Veel jeugdspelers van Hoogkerk zijn opgenomen in de selectieteams van de provincie Groningen, hiervan zullen er ook nog een aantal worden geselecteerd voor District Noord (de beste talenten van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe) en voor het Nederlands Team.

Visie

KVH wil een gezellige club zijn.
KVH wil een club zijn waar alle leden op hun eigen niveau de korfbalsport kunnen bedrijven.
KVH wil een club zijn waar de voorzieningen en de voorwaarden om de sport te bedrijven goed zijn.
KVH wil een club zijn die toegankelijk is voor buitenstaanders/ potentiële nieuwe leden.
Waar trainen en spelen we?
Half oktober t/m maart in de sporthal Hoogkerk, Europapark of Alpha College.
Half augustus t/m half oktober en april t/m juni buiten op de kunstgrasvelden.

Wie is wat wanneer:

Teams en leeftijdsgrenzen per januari 2019
Categorie Gemiddelde leeftijd Maximaal
A-jeugd Tussen 15,1 en 18,0 jaar 18 jaar
B-jeugd Tussen 13,1 en 15,0 jaar 16 jaar
C-jeugd Tussen 11,1 en 13,0 jaar 14 jaar
D-jeugd Tussen 9,1 en 11,0 jaar 12 jaar
E-jeugd Tussen 7,1 en 9,0 jaar 10 jaar
F-jeugd Tussen 5,1 en 7,0 jaar 8 jaar
Kangoeroes Jonger dan 6,0 jaar

Download hier een 4x gratis trainen formulier.
Download hier een aanmeldingsformulier

Communicatie

Alle officiële communicatie verloopt via het digitale nieuwsbericht van het Bestuur welke regelmatig verschijnt, hierin vindt u het wedstrijdschema’s, vervoersschema’s en aankondigingen van activiteiten binnen de vereniging. Het is dus zaak deze nieuwsberichten goed te lezen. U kunt zich hier aanmelden voor het nieuwsbericht.
Verder communiceren wij via onze website. Op de homepage staan alle belangrijke zaken. Wijzigingen in het programma of de trainingstijden kunt u ook altijd hier vinden www.kvhoogkerk.com

De Kangoeroe klup

Kom jij ook Korfballen bij de KANGOEROE KLUP, voor alle kinderen van 4-6 jaar.  Spelletjes met een bal met een knipoog naar korfbal.

Als je via de activiteitenladder of sporthopper of nav de schoollessen mee wilt doen, kan je 6x gratis mee komen trainen.

Wat is de Kangoeroe Klup?
De Kangoeroe Klup laat kinderen kennis maken met korfbal d.m.v. sport- en spel. De kangoeroe klup is voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. We trainen en spelen in de herfst en winter in de sporthal in Hoogkerk, in het voorjaar en in de zomer op het veld.

Scoro, Jumper, Funny en Spurt
De Kangoeroe Klup heeft 4 leden van het eerste uur namelijk Scoro, Jumper, Funny en Spurt. Deze Kangoeroes vormen de basis van alles wat met de Kangoeroe Klup te maken heeft; de nieuwsbrief, de flyers, kleurplaten en de website (http://www.knkv.nl) worden allemaal tot leven gebracht door deze vier Kangoeroes.

Wil je ook bij de Kangoeroe Klup?
Als je het leuk vindt om met de kangoeroe klup mee te doen kan je 4x gratis mee komen trainen. Daarna kan je het aanmeldingsformulier invullen en inleveren bij de trainer. Het lidmaatschap van de Kangoeroe Klup kost € 25,= per jaar

Voor meer informatie kun je mailen naar de Technische Commissie (tc@kvhoogkerk.com)