4 PUNTEN WEEKEND VOOR DE SELECTIE VAN HOOGKERK/SCHELWALD OPTIEK!

Op zaterdag 1 juni speelde Hoogkerk/Schelwald Optiek hun laatste thuiswedstrijden van dit seizoen. Na die tijd stond er een BBQ op het programma met muziek. Ook was er een stormbaan aanwezig van Feestverhuur Groningen. Eén en al gezelligheid dus. Tevens werd erafscheid genomen van diverse selectiespelers. Maar eerst moest er nog gekorfbald worden.

Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 moest het opnemen tegen Harich 2. Deze wedstrijd stond voor de formatie met ijsberen in het teken van handhaving. Hoogkerk/Schelwald Optiek stond voor het influiten namelijk onderaan met 2 punten. Met nog twee wedstrijden in het verschiet was het essentieel om te winnen en een eerste stap te zetten richting handhaving in de tweede klasse.

Het tweede begon goed aan de wedstrijd en liep snel uit naar 5-1. Kort daarna kwam Harich terug naar 5-2, maar opnieuw werd gas bij gegeven. Dit leidde tot een ruststand van 11-5.

De tweede helft wisselde Hoogkerk/Schelwald Optiek een aantal spelers, waarna deze nieuwe formatie kort aan elkaar moest wennen. Toch bleef het wedstrijdbeeld uiteindelijk gelijk aan de eerste helft en was er aan het einde van de wedstrijd zelf nog ruimte om te proberen wat mooie ballen te maken. De wedstrijd eindigde in een stand van 18-7. Voor het tweede werden hierdoor 2 punten behaald en zij staan hierdoor op een gedeelde 2e plaats.

Na een schitterende wedstrijd en een prachtige overwinning van Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 was het de beurt aan het vlaggenschip. Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 moest het opnemen tegen De Wâlden 1. Bij de uitwedstrijd ging Hoogkerk/Schelwald Optiek nog onderuit met 30-10. Hoogkerk/Schelwald Optiek wilde er alles aan doen om te winnen. Voor aanvang van de wedstrijd was de uitslag tussen DOS Kampen 1 – It Fean 1 bekend en wist DOS Kampen deze wedstrijd te winnen. Hierdoor had Hoogkerk/Schelwald Optiek maar 1 taak. Minimaal 1 punt halen tegen De Wâlden, waardoor Hoogkerk/Schelwald Optiek zich definitief zou kunnen handhaven dit veldseizoen.

Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 begon sterk aan de wedstrijd. Er was veel inzet, strijd en beleving. Hoogkerk/Schelwald Optiek kwam op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust stond het 6-2. De Wâlden 1 wist toen nog 2 keer te scoren. Hierdoor werd er gerust met een stand van 6-4. In de rust werd benadrukt dat Hoogkerk/Schelwald Optiek goed bezig was, maar ze waren er nog niet. De 2e helft moest met net zoveel inzet, strijd en beleving gespeeld worden.

De 2e helft was van start gegaan. Er werd aan Hoogkerk/Schelwald Optiek kant, maar ook aan De Wâlden kant na rust bijna 18 minuten niet gescoord. Met nog 12 minuten te spelen, stond er nog steeds een stand van 6-4 op het scorebord. De supporters waren wederom weer geweldig en bleven achter het vlaggenschip staan. Hoogkerk/Schelwald Optiek scoorde vervolgens de 7-4. Toen scoorde De Wâlden de 7-5 en de 7-6. Maar Hoogkerk/Schelwald Optiek hield het hoofd koel en scoorde de 8-6. De Wâlden scoorde daarna de 8-7. Vervolgens werd het 9-7 en de eindstand op het scorebord was uiteindelijk 9-8. Een spannende slotfase, maar de punten bleven verdiend in Hoogkerk.

Doordat Hoogkerk/Schelwald Optiek wist te winnen,handhaven zij zich definitief dit veldseizoen. Doordat De Wâlden de punten liet liggen werd DOS Kampen 1 kampioen. De felicitaties vanuit Hoogkerk/Schelwald Optiek voor DOS Kampen.

Na de wedstrijden werd er afscheid genomen van diverse selectiespelers. Hoogkerk/Schelwald Optiek wil deze selectiespelers bedanken voor hun inzet en wat zij betekend hebben voor de club/selectie. Daarna was het feest geopend. Er was een heerlijke BBQ geregeld door de selectie voor alle spelers en alle supporters. Tevens veel drankjes en muziek. Het feest ging nog tot in de late uurtjes door.

Hoogkerk/Schelwald Optiek wil alvast iedereen heel erg bedanken voor hun steun en support die zij elke wedstrijd hebben gegeven. De thuiswedstrijden zitten erop voor dit seizoen.

Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 en 2 mogen het zaterdag 8 juni nog opnemen tegen It Fean 1 en 2. Zij zullen er alles aan doen om er weer een 4 punten weekend van te maken en winnend de vakantie in te gaan. Ook hier is alle support weer van harte welkom. De wedstrijd van Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 staat om 14:00 uur op het programma waarna Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 volgt om 15:30 uur. Tot zaterdag in Surhuisterveen!